Ce ai face dacă ai găsi în pădure 100 de lei?

La munte miroase a iarnă. Satul de poveste de la poalele munților Făgăraș se face din ce în ce mai rece. În sobele din casele colorate ale copiilor arde deja lemnul strâns de maini harnice și de multe ori de copil. Mănuși calduroase le protejează degetele și ne frământă naivitatea cu care le-am pus în pachete cu gândul la bătăi cu bulgari de zăpadă și tras de sanie.

Zilele astea încercăm să aflăm de la picii noștri ce și-ar dori de Crăciun.

Nu vrem sa îi dezamăgim, așa că anul acesta nu le-am cerut să facă scrisori pentru Moș, ci am încercat să îi descoasem pe cât posibil, fară să le spunem de ce.
Steluța, un om care apare la nevoie ca o ciupercuță după ploaie, a venit cu ideea să îi întrebăm ce ar face dacă ar găsi în pădure 100 de lei.

Ne așteptăm la multe răspunsuri cu păpuși, telefoane și mașini cu telecomandă. Dar …

A, clasa a 5a, ne spune că ar împărți banii în două, 50 de lei pentru pachețel la școală și 50 i-ar pune deoparte să își cumpere un trening. A. se întrece de luni până vineri cu frații lui care să intre primul la orele online. Ei împart același calculator primit în luna mai.

S, clasa a II-a, ar vrea ceva rechizite și restul bănuților i-ar da unor oameni mai puțin norocoși. Ea este sora lui A, de mai sus. Este numai cu mâna pe sus la orele de la școală și vrea mereu să răspundă. Lucrează atât de conștiincios încât a terminat deja caietele primite în septembrie.

M, clasa a 5a, și-ar cumpăra “un infinit și 500 de bomboane”. Despre M. am putea să scriem o carte întreagă. Noroc ca sora lui s-a apucat deja de asta. Talentul ei, pus laolaltă cu al Claudiei, promite o lectură pe cinste.

A, clasa I, nu își dorește decât o geacă călduroasă ca să poată merge la școală. Chiar dacă nu a venit cu Rudolf, geaca a ajuns deja la A. Deocamdată face scoală online și ne bucurăm când, atunci când nu reușește să intre singură la ore, ne cere ajutorul. E una din micile noastre artiste și primim tot timpul poze cu noile creații. Este de asemenea cunoscută pentru numele neconvenționale cu care își botează pisicile.

Draga noastră A, clasa a 8a, ar cumpăra medicamente pentru bunica ei.

Ce am strâns până acum e mai mult o listă pentru noi, pentru sufletul nostru.

Ar trebui să revenim asupra ei din când în când, atunci când ne trebuie un reality check. Ne aduce aminte că suntem aici pentru a schimba o realitate pe normalitate, pentru copiii care nu îndrăznesc să își dorească o jucărie sau o ciocolata căci au grija zilei de mâine.

Scroll to Top
Scroll to Top