Educație

Mințile istețe se construiesc de mici.

Contribuim la educația copiilor.

Grădinița de Sâmbătă

Crăciunul lui 2018 a deschis lista picilor de grădiniță. Sute de ore petrecute printre stickere cu zâmbăreți, sclipici și baloane de săpun. Părinți așteptând pe holuri și învățând ușor – ușor să se bucure cu noi pentru fiecare mica reușită a copilului lor.

Sendvișuri, prezența strigată și “Povestea prieteniei” sunt cele care dau startul in fiecare sâmbătă atelierelor de citire, matematică și arte vizuale. Nu ne lipsește niciodată nici sportul și grija noastră față de igienă. 

Totul cu zâmbetul pe buze astfel încât toți copiii să strige in cor “Mai vreau!”. 

El este N.

N. este unul dintre primii pici care a călcat pragul grădiniței.  Pe atunci, la orice întrebare a noastră el răspundea cu “țiceal” sau “da”. De la “țiceal” l-am întrebat “Te cheamă Gigel?”. Răspunsul a venit imediat “Da!”.  Nu stătea pe scăunel, cubul de lemn colorat nu știa ce e cu el.  Ne-a luat în brațe prima oară când l-am dus la baie să-l învățăm să se spele pe mâini. Cea mai mare bucurie a lui a devenit rapid  sticker-ul pentru “mâini curate”. Ceva mai târziu am aflat că de fapt îl cheamă N., iar  “țiceal” însemna 5 ani, deși el nu avea pe atunci nici 4 anișori.

N. acum

Avem 8 anișori, “absolvent” al grădiniței de sâmbătă și proaspăt școlărel.  Este primul la ridicat mâna și nu se dă în lături chiar dacă nu răspunde mereu corect.

I-a plăcut atât de mult la grădiniță încât și-a adus și frățiorii și verișorii lui mai mici pe care îi încurajează la fiecare pas cu multă, multă dragoste. 

Grădinița de Sâmbătă

Ii spunem așa pentru că, din 2018 până in prezent, Sâmbătă de Sâmbătă, Corina adună in jurul ei copiii de grădiniță împreună cu un grup dedicat de voluntari care sunt alături de cei mici în primele lor calatorii în universul magic al învățării prin joacă.

82

Copii de grădiniță

Au trecut pragul Casei Bune din 2018 până în prezent.

38

Copii cu vârstele intre 3 si 6 ani

Vin în prezent Sâmbătă de Sâmbătă la grădiniță.

29

Absolvenți ai grădiniței

Se bucură de viața de școlar fiind acum în clasa 1-a, a 2-a si a 3-a.

197

Întâlniri cu copiii

Au avut loc până în prezent, atât la școala 136 cât și la Casa Bună.

697

Ore de activități educaționale

S-au întâmplat față în față.

576

Ore de activități educaționale

S-a întâmplat în online. Super mândri de picii noștri pentru cât de repede s-au obișnuit cu noul mod de lucru.

Peste 50

Voluntari

Au fost alături de Corina în toate aceste întâlniri, pregătiți cu materiale și iubire pentru cei mici.

2

Tabere JYSK la Casa Bună

Au găzduit câte 13 pici de grădiniță timp de o săptămână. Deja avem traditie. În luna August o săptămână este dedicată lor.

Artboard 2

1

Grădiniță pe bune

Suntem aproape să construim pentru că sunt mulți copii care au nevoie de grijă și îndrumare. Pentru că mințile istețe se construiesc de mici.

Susține educația

Grădinița de Sâmbătă este un proiect pilot. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii construind o grădiniță pe bune. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Scroll to Top
Scroll to Top