Raport Watch PR privind primii 50 deputaţi din Parlamentul României

Suntem o comunitate de peste 100 voluntari hotărâți să acționăm pentru a avea, noi și copiii noștri, o țară mai bună, cu politicieni competenți, responsabili și integri, și pentru a aduce transparență pe bune în spațiul public. Accesăm și cercetăm informații publice pentru a demasca și descuraja impostura politicienilor și îmbogățirea lor din banul public.

Ne dorim să informăm alegătorii pentru a nu se mai lăsa manipulați și a vota în cunoștință de cauză, după criterii de integritate și competență.

Watch PR este un proiect care va furniza societăţii o imagine cât mai clară a clasei politice actuale. Vom încerca să construim portrete complete ale oamenilor care ne conduc, utilizând toate informaţiile disponibile şi păstrându-ne obiectivitatea în colectarea şi interpretarea datelor. În acest scop, am implementat un set de proceduri riguroase, pe care încercăm să le îmbunătăţim şi optimizăm permanent.

Pentru prezentul raport, fiecare informaţie despre fiecare deputat a fost verificată de cel puţin 3 persoane diferite, adesea chiar mai multe. Am colectat toate CV-urile mai vechi şi mai noi, pentru a descoperi studii sau posturi pe care între timp parlamentarii noştri le-au ”uitat”.

Am studiat toate declaraţiile de avere şi interese pe care orice demnitar de rang înalt este obligat să le completeze, scoţând în evidenţă eventuale inadvertenţe şi omisiuni. Am obţinut datedespre firmele deputaţilor, fie ele declarate sau nu: număr de angajaţi, cifră de afaceri, profit, precum şi evoluţia întimp a acestor numere. Scopul este să cunoaştem cât mai bine experienţa profesională și evoluţia veniturilor şi a averii fiecărui deputat. Suntem atenţi la angajări sau promovări în posturi pentru care persoana studiată nu are experienţă sau pregătire,coincidenţe greu de explicat, creșteri supranaturale ale averii, venituri declarate suspecte sau funcții simultane înlocaţii diferite care ar fi necesitat o zi de lucru de mult peste 24 ore.

La final, fiecare dintre voi va alege cum să interpreteze datele pe care noi le-am adunat în raportul actual şi în cele care vor urma. Analiza noastră este perfectibilă şi probabil că nu toată lumea va fi de acord cu concluziile noastre,dar ele rezultă din datele culese şi din analiza lor statistică şi au un grad ridicat de obiectivitate. Informaţiile care au stat la baza cercetării sunt publice, iar baza de date pe care noi am compilat-o va fi pusă la dispoziţia publicului.Sperăm că aleşii noştri vor da dovadă de cel puţin la fel de multă deschidere şi transparenţă ca şi noi sau că cel puţin vor respecta legea, publicându-şi CV-urile şi răspunzând la întrebările legitime ale publicului.
 
👉 Dacă vei considera că ce facem noi este util societăţii, te invităm să ni te alături: https://bit.ly/hai_integritatepebune
 
👉 Descarcă raportul de aici: RAPORT Watchpr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top