Cum pot fi vindecați politicienii de lăcomie și tupeu De ce trebuie schimbată Legea ANI. Semnează petițiile!

Nu cerem mult, doar responsabilitate, transparență și respectarea obligațiilor, așa cum ni se cere fiecăruia dintre noi la serviciu. Sigur, dacă la toate astea s-ar adăuga și meritocrația, am avea un tablou al normalității când am privi către cei aflați în funcții publice. Deocamdată, nu este cazul, dar luptăm pentru asta.

Un simplu exemplu. Alexandru Puiu a fost unul dintre cei mai importanți comuniști din timpul lui Ceaușescu, cu legături extrem de solide cu securitatea. A fost șeful Academiei de Științe Economice și implicit al propagandei economiei comuniste. Are numeroase articole în care îl slăvește pe dictatorul comunist Ceaușescu și pe soția acestuia Elena Ceaușescu în publicațiile Partidului Comunist.

În comunism era și șeful fiului domniei sale, că doar nepotismul este un fenomen care nu a apărut de azi, de ieri. Fiul a fost asistent la una dintre instituțiile de învățământ cele mai atent controlate de securitate, Institutul de Economie Mondială (IEM), unde director adjunct era un general de securitate. IEM  era, practic, principala instituție de acoperire pentru partea de externe a Securității. Acolo a fost coleg cu domnul Isărescu, pe numele său de „scenă”, Manole.  În capitalism, Alexandru Puiu a devenit rapid rector la o universitate privată din Pitești. Funcție preluată, după cum era de așteptat, de fiul său, acum rector și, după aceea, senator din partea PSD. Deci, omul care a lucrat la instituția condusă de un general de securitate, fiul unuia dintre cei mai importanți comuniști în timpul lui Ceaușescu, devine, pe merit, senator PSD. Și rectorul unei universități.
 
Sigur, soția domnului senator este angajată tot la universitatea unde el este rector. Nu e tot, căci cei doi soți au și o firmă. O firmă cu un profit de peste 97%. Cei doi soți câștigă net, anual, peste 300.000 de EUR, adică 25.000 de EUR pe lună.
 

Domnul senator, în timpul liber, primește 354.898 de lei de la universitate, adică cu peste 223.000 lei mai mult decât primește din poziția de senator.

Cazul senatorului Puiu nu este deloc spectaculos. De fapt, în Parlamentul actual avem mai mulți rectori parlamentari. Domnul Câmpeanu, de exemplu, în 2019, pe lângă banii din politică, mai primea bani din încă 6 locuri, adică cu vreo 400.000 de lei mai mult decât primea fiind deputat. Leonard Azamfirei căștigă și el bani de la Senat, dar acești bani reprezintă mai puțin de 25% din venit, căci omul are timp să profeseze și ca rector, și ca medic. Marinel Pirtea este și el în aceași situație, căci are timp și să fie rector și să facă cercetare pe lângă slujba de deputat.  Adrian Streinu Cercel este și el și senator și profesor, și doctor și cercetător și om de afaceri, plagiatorul senator PSD Florian Bodog este și el și profesor și doctor în timpul liber. Patriciu Achimas Cadariu, senatorul Adrian Hatos, Maria Horga și doamna Bianca Purcărin încasează și ei mult mai mulți bani din alte slujbe, tot de la stat.

Toți cei de mai sus încasează aproape toți banii din sumele forfetare, sume care se iau pe semnătură de parlamentari pentru activitatea lor parlamentară. Faptul că toți cei de mai sus iau aproape în totalitate aceste sume arată că au o activitate parlamentară intense, lucru care este contrazis de declarațiile lor de avere.

Soluții la lăcomie, impostură și tupeu există. Voluntarii de la WATCH PR au cerut în mod repetat  afișarea programului de lucru al parlamentarilor în ceea ce privește activitatea desfășurată în circumscripții și prezentarea de către parlamentari la sfârșitul fiecărei sesiuni a unui raport de activitate pentru zilele în care muncesc în circumscripție, raport care să fie făcut public erga omnes. 

Am făcut și sesizări transmise în scris către Agenția Națională de Integritate, prin care s-a solicitat declanșarea procedurii de evaluare în privința anumitor persoane determinate.

Cele de mai sus sunt rezolvări simple. Voluntarii Watch PR au inițiat și două petiții care indică rezolvarea și pe care vă invităm să le semnați, pentru a susține eforturile noastre civice care au ca obiectiv nimic mai mult decât normalitatea.

Click pe textele petițiilor de mai jos, semnează-le și dă-le mai departe!




Proiectul WATCH PR – Watchdog – Advocacy – Transparență – Corectitudine – Harta Politicii Românești este derulat de Asociația Casa Bună în parteneriat cu Asociația RISE Project și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.800 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui articol nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

9 thoughts on “Cum pot fi vindecați politicienii de lăcomie și tupeu De ce trebuie schimbată Legea ANI. Semnează petițiile!”

  1. Inițiativa este foarte buna, dar mă întreb a fost sancționat vreun parlamentar, pentru absente, cu 1%, cât prevede acum regulamentul?

  2. Andrei Adamcsok

    Si acum nepotismul,cumetriile,rubedenile,banii sunt la putere.Deci,coruptia este in Romania in floare,plus incapacitatea,prostia,linguseala,slugarnicea.Asta asa dispare precum a facut Vlad Tepes.

  3. Călinescu Aurelia

    M-am saturat de acești politicieni corupți, plagiatori și incompetenți care capuseaza statul și inclusiv pe noi cetățenii contribuabili. Destul!

  4. Micșorarea tuturor drepturilor bănești fara gratuități indiferent ce Sint ele cazare mese calde transport sa plătească din salariu propriu au bani nu le trebe gratuități sa plătească pentru toate tipurile de munci făcute în folosul politicienilor

  5. doresc politicieni care odată aleși să se preocupe în primul rând de poporul care i-a ales sa lase DEOPARTE INTERESELE PERSONALE DE FAMILIE DE GRUP !!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top