Viață decentă

De aici începem: un pat, o masă caldă, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Dăruim un pic de normalitate copiilor

Viață decentă

“Pot să învețe, numai să vrea!”

Tot vedem comentarii de genul ăsta cu colțul ochiului și zâmbim cu înțelegere, dar amar. Pentru că în fiecare zi vedem copii desculți sau cu încălțări rupte, cu haine subțiri și ponosite, care se îmbolnăvesc ușor.

Copii care rar primesc o masa caldă, cărora le lipsește strictul necesar pentru a duce un trai decent. Începem de aici, de la a pune baza pentru ca educația să se întâmple.

Îmbrăcăminte și încălțăminte

In fiecare an, îmbrăcăm și încălțăm copiii. Îi pregătim pentru vremea rece cu geci, ghete, pantaloni, căciuli și fulare, dar și pentru primăvară cu adidași și treninguri.

Alegem ca toate să fie noi, pentru că a primi lucruri bune, frumoase, în stare perfectă, este ceva foarte rar pentru acești copii.

Miscellaneous 40

Hrană și produse igienă

Împreună cu prieteni precum J’ai Bistro, Miez, Lăptăria cu Caimac, Ouă de Țară, Banca pentru Alimente reușim să oferim copiilor mâncare gătită, alimente de bază și produse de igienă.

În viitor, ne dorim să asigurăm mese calde de mai multe ori pe săptămână.

Mobilier și electrocasnice

Casele copiilor sunt mici.

În 10 metri pătrați abia intră un pat, o saltea, o mașină de spălat, un frigider, un mic șifonier. 

Donațiile voastre ne ajută să le putem oferi familiilor aflate la nevoie aceste câteva bunuri de bază pentru o viață decentă.

Ai vreo idee de colaborare în aceste direcții?
Nu ezita să ne scrii.

Familia I.

Familiei I. i s-a prăbușit acoperișul. Au trei copii frumoși și, în ciuda necazului acestuia, toată lumea s-a bucurat ca nimeni nu era acasă și sunt toți bine, sănătoși.

Cei doi copii mari, care merg la școală, fac lecții constant cu voluntarii Casei Bune. Ne luptăm pentru mai multe șanse pentru ei. Fetița vrea sa ajungă make-up artist, băiatul frizer și fotbalist. Când s-a prăbușit acoperișul, au rămas și fără puținul pe care îl aveau. 

Familia I. + Tribul Casei Bune

O familie și-a renovat casa și le-a donat cu bucurie un pat, un șifonier și alte piese de mobilier. De la alți donatori generoși le-am dus electrocasnicele de strictă necesitate, folosite, dar curate și perfect funcționale. Cineva ne donase niște parchet laminat care s-a dovedit de mare ajutor. De la firma PPG am primit varul lavabil, pe care l-am dăruit mai departe lor, ca și tuturor familiilor din Ferentari care și-au împrospătat casa. IT-iștii Casei Bune le-au instalat alt computer pentru lecții online.

Puțin cu puțin, am putut face mult pentru acești copii, care cresc acum într-o căsuță care arată decent, merg la școală îngrijiți, au condiții minime să învețe și șansa să meargă mai departe.

Susține o viață decentă.

Familia I. nu este singura în nevoie.  Scopul nostru este să ajungem la cât mai multe familii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Casa Bună în numere

– 2024 –

500

voluntari activi

466

copii sub tutela noastră

51,326

ore de educație

500

computere instalate

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Povestea rechizitelor

Eram cu Mirela în mijlocul unei ore intense de împușcat adunări și scăderi pe Tux of Math. Eu pe balconul Casei Bune, ea în cămăruța mică și luminoasă din Nucșoara.Împușca

Citește mai mult ›
Scroll to Top
Scroll to Top