Educație

Grădinița de sâmbătă devine Grădinița Bună

Contribuim la educația copiilor.

Grădinița Bună

Din fericire, grădinița de sâmbătă a devenit neîncăpătoare ceea ce ne-a forțat să ne gândim la “cum ar fi dacă am putea face grădinița de sâmbătă în fiecare zi?”

Încă de prin 2022 am început să strângem resurse în jurul acestei idei iar în 2023 am cumpărat o bucată de pământ ca o grădină a raiului unde vom înalta centrul educațional pe care noi îl numim acum cu mult drag, Grădinița Bună. 

Grădinița Bună

Prin Grădinița Bună ne propunem ca proiectul nostru de sâmbătă să se întâmple în fiecare zi din săptămână în felul următor:

Serviciu integral gratuit dedicat copiilor din comunitățile vulnerabile

Curricula dezvoltată de un analist comportamental pornind de la nevoile copiilor

Grupe formate din 15-20 copii cu gândul că vom ajunge la 100 de copii în primul an

6 zile de grădiniță pe săptămână umplute cu activități prin care copiii învață jucând-se

Program prelungit cu posibilitatea de a ramane peste noapte pentru copiii cu situații instabile acasă

Miscellaneous 40

Mese calde, delicioase si sănătoase și program cu intervale de odihnă și joacă

Susține educația

Fără clasele de grădiniță, copiii cu care lucrăm noi vor începe școala cu un handicap prea mare. Pe care majoritatea nu îl vor recupera niciodată. Programul nostru de Grădiniță ne-a rămas mic și încercăm să îl facem mare. Atât de mare încât să nu mai avem copii care să urască școala. Copii care trec prin programul nostru de Grădiniță nu se simt proști clasei când încep școala. Nu pot fi tratați ca proștii clasei. Iar copiii care simt că sunt buni la școală pot iubi școala. Și pot deveni ceea ce societatea noastră, acum, nu le dă aproape nicio șansă să devină. Copii buni. Avem nevoie de ajutor pentru a finanța Grădinița Bună

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Povestea rechizitelor

Eram cu Mirela în mijlocul unei ore intense de împușcat adunări și scăderi pe Tux of Math. Eu pe balconul Casei Bune, ea în cămăruța mică și luminoasă din Nucșoara.Împușca

Citește mai mult ›
Scroll to Top
Scroll to Top