Educație

Taberele sunt o oază de normalitate in viețile copiilor

Contribuim la creșterea copiilor.

Taberele de la Casa Bună

“O săptămână în tabără este prea puțin pentru a schimba soarta acestor copii.”

Am auzit asta des. Cu prietenii de la JYSK am început în 2021. Lor li s-au alăturat prieteni noi cu ajutorul cărora am putut duce copiii la mare și la munte, la Richita iar din Ianuarie 2024 la cabana noastră de la Nucșoara.

Povestea taberelor continuă. Cu copii veterani dar și copii noi. Cu bucuria revenirii și emoțiile primei nopți departe de casă.

Taberele la Casa Bună

Cum ar fi dacă copiii ar locui în Casa Bună? Dacă ar avea patul lor, ar dormi în liniște, ar mânca sănătos, s-ar juca, ar face sport și ar avea suport la lecții. Iar seara, la culcare, s-ar bagă în pat și ar adormi ascultând povești.

Taberele la
mare

Pentru multi dintre copiii noștri taberele la mare reprezintă și prima întâlnire cu marea. Primele castele de nisip ridicate. Pentru noi sunt felul nostru de a-i recompensa pentru prezențele lor la lecțiile cu voluntarii.

Taberele la cabană

In 2023 am ridicat o cabană in vârf de deal, la Nucșoara. In cabană copiii au patul lor, se joacă mult, învață creând și își fac prieteni noi. In afara cabanei petrec mult timp in natură unde își depășesc limitele și înving fricile.

Ea este S.

S. are 9 ani. Locuiește împreună cu mama, frățiorul mai mic si tatăl nou într-o căsuță cât o cămăruță. S-a mutat recent în sat și are puțini prieteni. Condițiile de acasă sunt tare grele iar la școală ajunge rar. Ii place să deseneze, este tare creativă și iubește toate animalele din jur. Iar noi facem mereu tot posibilul să fie veselă când suntem împreună.

S. la cabană

La cabană S. are patul ei, sertarul ei în care poate să își așeze hăinuțele proaspăt spălate. Are creioane colorate și o grămadă de jocuri cu care se poate juca în voie și în liniște. Dar mai are ceva tare important pentru ea: are ocazia să își facă prieteni noi. O aducem la cabană de fiecare dată și de fiecare dată pleacă acasă cu cel puțin o prietenă nouă și multe amintiri frumoase.

Susține taberele la Casa Bună.

S. nu este singura în nevoie. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău.

Casa Bună în numere

– 2024 –

voluntari activi

copii sub tutela noastră

ore de educație

computere instalate

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Povestea rechizitelor

Eram cu Mirela în mijlocul unei ore intense de împușcat adunări și scăderi pe Tux of Math. Eu pe balconul Casei Bune, ea în cămăruța mică și luminoasă din Nucșoara.Împușca

Citește mai mult ›