Educație

Educația construiește oameni și deschide drumuri.

Contribuim la educația copiilor.

Curicula educațională

La Casa Bună vrem ca toți copiii să aibă acces la o educație completă. Pentru noi, completarea golurilor din cunoștințe este primul pas. Al doilea este perfecționarea. Ne folosim de programa standard din educație și de ajutorul dascălilor.

Grădinița de Sâmbătă​

Cu cât intervenim mai devreme în viețile copiilor cu atât mai bine. Am creat “Grădinița de Sâmbătă” unde preșcolarii  învață prin joacă sub îndrumarea Corinei Olteanu

Lecții
Online

Suntem inventivi și folosim internetul pentru a conecta voluntarii de peste tot cu copiii de peste tot la lecții săptămânale. Am primit și un premiu pentru asta. Continuam lectiile online.

Duminica la Casa Bună​

Duminicile, Casa Bună sună a veselie. Săptămânal o gașcă de 30 de copii și 30 de voluntari se întâlnesc, fizic, citesc, scriu, povestesc și se joacă în curtea Casei Bune. 

Evaluarea națională

Îndrăznim să visăm că educația copiilor noștri nu se oprește la cele 8 clase. Dacă acum câțiva ani era doar un vis frumos anul acesta ne putem mândri cu prima generație de liceeni.

Rechizitele anuale

An de an pregătim ghiozdane și rechizite adecvate fiecarei clase. Și de la an la an apar ghiozdane noi și mici. Semn că mărim gașca cu frații și surorile mai mici ale copiilor.

Vrei să sprijini copiii?
Poți deveni voluntar la Casa Bună.

Ea este L.

O cunoaștem încă de pe vremea duminicilor la lecții de la școala 136.

Era nelipsită, atât ea cât și surorile ei mai mici. După lecțiile de duminică rămânea la ora de lectură cu Anca Graiter.

E ambițioasă și determinată sa reușească. Ceea ce ne-a și arătat anul trecut.

L. acum

O știm de șase ani. Am văzut-o crescând frumos sub îndrumarea voluntarilor dar și a Ancai și a lui Cătălin Graiter. Tot pe ei i-a avut aproape și anul trecut când s-a pregătit pentru evaluarea națională.

A participat la orele și la taberele destinate copiilor de clasa a 8-a, iar rezultatele n-au întârziat să apară. A intrat cu o medie bună la un liceu bun din capitală. Pentru noi, ea este steaua nordului, dovada că putem oferi un viitor mai bun copiilor.

Susține educația.

L. nu este singura în nevoie. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Casa Bună în numere

– 2024 –

500

voluntari activi

466

copii sub tutela noastră

51,326

ore de educație

500

computere instalate

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Povestea rechizitelor

Eram cu Mirela în mijlocul unei ore intense de împușcat adunări și scăderi pe Tux of Math. Eu pe balconul Casei Bune, ea în cămăruța mică și luminoasă din Nucșoara.Împușca

Citește mai mult ›
Scroll to Top
Scroll to Top