Educație

Educația construiește oameni și deschide drumuri.

Contribuim la educația copiilor.

Curicula educațională

La Casa Bună vrem ca toți copiii să aibă acces la o educație completă. Pentru noi, completarea golurilor din cunoștințe este primul pas. Al doilea este perfecționarea. Ne folosim de programa standard din educație și de ajutorul dascălilor.

Preșcolarii

Cu cât intervenim mai devreme in viețile copiilor cu atât mai bine. Am creat “Grădinița de Sâmbătă” unde preșcolarii  învață prin joacă sub îndrumarea Corinei Olteanu (Analist Comportamental BCaBA)

Online

Covid ne-a făcut să ne reinventăm. Chiar repede. În pandemie continuăm să facem lecții.  Suntem inventivi și folosim internetul atât de bine că acum unii copii fac chiar de trei ori mai multe lecții cu noi.

Tabere

Taberele educaționale au apărut ca un răspuns la nevoia de a oferi copiilor rutine sănătoase care sa ii ajute sa crească frumos. 

Rechizite

An de an pregătim ghiozdane si rechizite adecvate fiecărei clasei pentru copiii din comunitățile pe care le susținem. 

Vrei să lucrezi cu copiii?
Poți deveni voluntar la Casa Bună.

Ea este Maria

Maria are 8 ani și este clasa a 2a.

În pandemie, Maria nu a putut ține pasul cu activitatea de la clasă. Fără un calculator și acces la internet, s-a adâncit prăpastia dintre cunoștințele ei și ale colegilor.

Ne-am dat seama că la început va trebui să își reamintească literele alfabetului. Lecțiile pe Zoom nu au fost deloc la îndemână, conceptul fiind extrem de nou și pe alocuri intimidant pentru ea.

Anca + Maria

În mai 2020, Anca a început să comunice cu Maria prin emoticoane. Apoi au început să exerseze scrierea și citirea cuvintelor simple. În fiecare săptămână, lumea Mariei s-a mai lărgit puțin, iar ea ajuns să aibă încredere în Anca.

În ultimele 5 luni, Maria a învățat să folosească Tux Math pentru adunări și scăderi, iar acum citește singură texte adaptate nevoilor ei. Este mult mai deschisă și și-a recâștigat încrederea în puterile ei.

Susține educația.

Maria nu este singura în nevoie. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Casa Bună în numere

– 2021 –

252

vizite la doctor

400

copii sub tutela noastră

13,541

ore de educație

300

computere instalate

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Scroll to Top