Educație

Voluntari din întreaga lume sprijină la lecții copiii de la Casa Bună.

Contribuim la educația copiilor.

Lecții online

Pandemia ne-a forțat să fim creativi si să vedem mediul online ca pe o oportunitate de a duce binele mai departe. Am ajuns la și mai mulți copii și la voluntari de peste tot din lume.

De mai bine de un an de zile, săptămânal, copii și voluntari se întâlnesc online.  Lucrează 1:1 pentru că fiecare copil are nevoi diferite de învățare și este la un nivel școlar diferit. Scopul proiectului este educația remedială. Umplerea golurilor si sedimentarea noțiunilor de bază.

💛 Mai avem însă un scop: sădirea încrederii că pot face mai mult decât au fost învățați să creadă.

El este Mădălin

Mădălin are 12 ani si este clasa a 6-a. Se autointitulează un puști din satul Slatina cu foarte multe de spus.

Poveștile sunt superputerea lui. Povestește cu mult umor și tâlc toate năzbâtiile de peste zi dar și despre Cody (pisica familiei) și Inimioară (cel mai iubăreț cățel de pe uliță).

Claudia + Mădălin

Claudia locuiește în State. S-a alăturat Casei Bune de la distantă, în Iunie anul trecut. Ii era teamă atunci că va întâlni un copil timid și nu va știi cum să îl ajute.

L-a întâlnit însă pe Mădălin, mare vorbăreț și mare povestitor cu un simt al umorului desăvârșit. Poveștile lui i-au dat încredere și i-au ajutat să se împrietenească.

Mădălin și Claudia se văd online, săptămână de săptămână, de la bine de un an. Claudia ii da o mana de ajutor la scris, citit, mate si engleza iar Mădălin o învață pe Claudia lucruri noi, cum ar fi avioanele de hârtie sau  cum sa scobească dovleci de Haloween.

Lectii 1:1, online

Suntem o comunitate de oameni inimoși care, săptămână de săptămână, mai adăugăm un pic la educația și încrederea copiilor din mediile vulnerabile. Facem asta împreună de mai bine de un an jumate.

Am devenit parte din familiile copiilor. Prin ecranele mici ale calculatoarelor intram în universul lor cu curiozitate și răbdare și îi lăsăm pe ei să-l exploreze pe al nostru. Ne bucuram că putem deschide orizonturi împreună.

N_P_101Artboard 1 copy 8

4

Coordonatori

Veghează zilnic asupra copiilor și voluntarilor.

9

Comunități

Au primit echipamente IT pentru ca copiii să poată continua școala în scenariu roșu și să poată recupera prin întâlniri 1:1 cu voluntarii.

285

Copii

Cu vârsta între 6 si 16 ani fac lecții în online cu voluntarii lor.

N_P_101Artboard 1

239

Voluntari magici

Se conectează online săptămână de săptămână cu copiii și le ghidează fiecare pas cu răbdare și iubire.

18 253

Ore de lecții online

Au avut loc de la începutul pandemiei (Martie 2020) pana in Noiembrie 2021 (și continua să crească). 

85

Premii

Au fost acordate anul acesta copiilor drept recompensă pentru progresele făcute.

Susține educația

Comunitatea din Nucșoara nu este singura in nevoie. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Scroll to Top