Educație

Îndrăznim să credem că educația copiilor nu se oprește la opt clase

Contribuim la educația copiilor.

Pregătire pentru evaluarea națională

Când am început pregătirea ghiozdanelor pentru anul școlar 2021 – 2022, am văzut că lista de a 8-a număra 24 de copii! 24 de adolescenți care, cu puțin ajutor și susținere, pot avea o șansă la un viitor mai bun.

Am strâns atunci o mână de meditatori – voluntari, am creat grupe de lucru și ne-am pus pe treabă. Iar lecțiile învățate, rezultatele obținute si feedbackul primit de la copii ne-au încurajat să continuăm și să creștem programul de pregătire pentru evaluarea națională.

El este A.

Ne știm cu A. din Mai 2020. Ajungeam atunci la el în comunitate cu un calculator și un voluntar, Lia, cu care a și învățat să citească. A. avea pe atunci 11 ani și era campion la lecții. Când a crescut a devenit un ajutor de bază în familie așa că am început să îl vedem din ce în ce mai rar la activități. Un an de zile a dispărut de tot. Totul s-a schimbat cu programul de pregătire pentru evaluarea națională.

A. în clasa a 8a

A. are 14 ani acum. Împreună cu prietenul lui cel mai bun se conectează pe Zoom săptămânal cu doamna Mihaela. Ei de la școala veche din Slatina. Ea din Cluj. A fost prezent la toate întâlnirile și în toate taberele organizate iar rezultatele nu au întârziat să apară. In mai puțin de un an a trecut de la curricula de clasa a 2a la curricula de clasa a 6a. Nu este mereu ușor sa recupereze însă nu se dă bătut iar pentru noi este un model de perseverență.

 Pregătire pentru evaluarea națională

Suntem la a 3-a generație de copii pregătiți pentru evaluarea națională. Am luat lecțiile învățate pe parcurs și le-am transformat în practici, incluzând în program și copii de clasa a 7a, tabere cu program de învățare, întâlnire săptămânale, online, întâlniri lunare față în față dar și lucrul organizat după o curricula special creată pe nivelul real al copiilor.

În trei ani de program am dublat numărul de copii care beneficiază dar și numărul de meditatori – voluntari care sprijină. Facem ceva bine pentru că primim lunar cereri de înscriere.

96

Adolescenți

Au trecut prin programul de pregătire pentru evaluarea națională din 2021 până în prezent.

3,405

Prezențe

La orele săptămânale de meditații la română si la matematică au avut loc până în prezent.

30

Voluntari meditatori

Au dedicat și continuă să dedice timp săptămânal copiilor pregătindu-i la română și matematică.

90%

Absolvenți

Ai programului au mers la examen și își continuă studiile la liceu.

15

Burse

În valoare de 1.000 RON au fost acordate la finalul programului copiilor cu cea mai bună prezență la orele de meditații

600 ore

În 5 tabere

La Casa Bună sau la cabana de la Nucșoara au fost dedicate pregătirii copiilor.

Susține educația

A. nu sunt singurii în nevoie. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Povestea rechizitelor

Eram cu Mirela în mijlocul unei ore intense de împușcat adunări și scăderi pe Tux of Math. Eu pe balconul Casei Bune, ea în cămăruța mică și luminoasă din Nucșoara.Împușca

Citește mai mult ›
Scroll to Top
Scroll to Top