Vocație

Antrenăm copiii să țină pasul cu tehnologia din jurul lor

Oferim posibilități copiilor.

Atelierele de IT

Digitalizarea a ajuns și la sate, unde a prins copiii nepregătiți. Nu îi creștem pentru o carieră de IT, ci îi ajutăm să țină pasul cu lumea din jur care se mișcă cu o viteză prea mare pentru ei. Facem asta cu ajutorul voluntarilor noștri.

Luca junior și copiii

Andrei a ajuns la noi prin tatăl lui, Aurel, care ne este aproape de la începutul anului. Apropiat de varsta copiilor și cu multă, multă răbdare, Andrei este printre trainerii preferați ai copiilor.

Luca Senior și copiii

Copiii simt căldura cu care Aurel le explică cum se folosește tastatura sau că monitorul trebuie să fie în priză ca să se vadă pe ecran. Chiar și cei mai mici s-au adunat în jurul lui și, cu minimul de foială, au trecut prin primul nivel al cursului de IT.

Atelierele de IT

Am învățat multe împreună. De la cum se numesc părțile componente ale calculatoarelor (“click-click” a devenit dublu-click și “cutia mare” a devenit unitatea centrala) la lucruri avansate pentru pasionații de calculatoare (limbaj binar, networking and troubleshooting, etc). Am ajuns la final chiar să asamblăm o unitate de la zero.

Ateliere de IT

Au avut loc în 2022 în sălile mici de clasă din Pojorata (Leresti) sau în căminul cultural din Slatina (Nucșoara)

Copii din Ferentari și rural

Au participat la atelierele de IT in 2022. Ei au învățat să folosească calculatorul, să rezolve o problemă de IT și să navigheze în siguranță pe internet.

It-iști și IT-iste

Au ghidat copiii prin misterele calculatorului și internetului sesiune de sesiune

Abilități IT

Au fost dobandite după parcurgerea atelierului de către copii 6-9 ani.

Printre ele se numără: descriere componente (monitor, mouse), internet (conectare, navigare) și navigare aplicații.

Abilități IT

Au fost dobandite după parcurgerea atelierului de către copii 10-14 ani.

Printre ele se numără: descriere componente (RAM, SSD), internet (conectare, navigare), navigare aplicații și Microsoft Office.

Copii de 14 ani

Au învățat componentele unui calculator și cum funcționează acesta demontand și montand o unitate centrală.

Susține vocația

Cu atelierele de IT dorim să deschidem universurile copiilor. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. Ai o idee de proiect?

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Ghid de bune practici

Elaborat în cadrul proiectului civic Watch PR – Watchdog – Advocacy – Transparență – Corectitudine – Harta Politicii Românești, având scopul de a împărtăși bunele practici în domeniul civic și

Citește mai mult ›