Vocație
Antrenăm copiii să țină pasul cu tehnologia din jurul lor
Oferim posibilități copiilor.
Atelierele de IT
Digitalizarea a ajuns și la sate, unde a prins copiii nepregătiți. Nu îi creștem pentru o carieră de IT, ci îi ajutăm să țină pasul cu lumea din jur care se mișcă cu o viteză prea mare pentru ei. Facem asta cu ajutorul voluntarilor noștri.

Luca junior și copiii
Andrei a ajuns la noi prin tatăl lui, Aurel, care ne este aproape de la începutul anului. Apropiat de varsta copiilor și cu multă, multă răbdare, Andrei este printre trainerii preferați ai copiilor.
Luca Senior și copiii
Copiii simt căldura cu care Aurel le explică cum se folosește tastatura sau că monitorul trebuie să fie în priză ca să se vadă pe ecran. Chiar și cei mai mici s-au adunat în jurul lui și, cu minimul de foială, au trecut prin primul nivel al cursului de IT.

Atelierele de IT
Am învățat multe împreună. De la cum se numesc părțile componente ale calculatoarelor (“click-click” a devenit dublu-click și “cutia mare” a devenit unitatea centrala) la lucruri avansate pentru pasionații de calculatoare (limbaj binar, networking and troubleshooting, etc). Am ajuns la final chiar să asamblăm o unitate de la zero.
10
Ateliere de IT
Au avut loc în 2022 în sălile mici de clasă din Pojorata (Leresti) sau în căminul cultural din Slatina (Nucșoara)
124
Copii din Ferentari și rural
Au participat la atelierele de IT in 2022. Ei au învățat să folosească calculatorul, să rezolve o problemă de IT și să navigheze în siguranță pe internet.
11
It-iști și IT-iste
Au ghidat copiii prin misterele calculatorului și internetului sesiune de sesiune
50
Abilități IT
Au fost dobandite după parcurgerea atelierului de către copii 6-9 ani.
Printre ele se numără: descriere componente (monitor, mouse), internet (conectare, navigare) și navigare aplicații.
75
Abilități IT
Au fost dobandite după parcurgerea atelierului de către copii 10-14 ani.
Printre ele se numără: descriere componente (RAM, SSD), internet (conectare, navigare), navigare aplicații și Microsoft Office.
21
Copii de 14 ani
Au învățat componentele unui calculator și cum funcționează acesta demontand și montand o unitate centrală.
Susține vocația
Cu atelierele de IT dorim să deschidem universurile copiilor. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. Ai o idee de proiect?
Vești de la Casa Bună
Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

De ce avem nevoie de watchdog. Ce am învățat într-un an.
WATCH PR este un proiect civic al Asociației Casa Bună și RISE Project prin care vrem să reducem impostura și să creștem transparentizarea și integritatea. Joi, 6 aprilie, în cadrul evenimentului

Webinar Watch PR cu Cornel Zainea – Fenomenul și impactul defrișărilor ilegale
Vă invităm în această pe 28 septembrie, de la 19.30, la webinarul cu tema “Fenomenul și impactul defrișărilor ilegale”, susținut de Cornel Zainea. Tăierile ilegale de păduri ne afectează

Curs Watch PR cu Ana Poenariu – Transparență și integritate în sectorul public
Pe 20 septembrie 2022 va începe cel de-al doilea curs din proiectul nostru, WATCH PR – Watchdog – Advocacy – Transparență – Corectitudine – Harta Politicii Românești. Ana Poenariu este trainer-ul