Vocație

Bursa micilor creatori - Ioan Bârlădeanu

Oferim posibilități copiilor.

Bursa micilor creatori

Un copil nu știe care îi sunt pasiunile. Nici ce va face când va fi mare. Cu atât mai puțin un copil care nu a fost încurajat și susținut niciodată. Așa că, în loc să îi întrebăm pe ei ce le place, i-am pus să încerce: de la ateliere de artă digitală la tâmplărie. Bursa micilor creatori înseamnă ateliere practice, deschizătoare de drumuri.

Ea este Melisa

Melisa este clasa a 6-a și are 12 ani.

Ne-a mărturisit de curând că ea vrea să se facă programator și că își dorește să lucreze in IT așa ca noi, voluntarii.

Melisa este pasionată de desen și croitorie. Ii vine natural să creeze iar desenele și articolele croite de ea sunt mereu minunate.

Tea + Melisa

Melisa a descoperit Adobe Ilustrator în cadrul bursei. Ne-a cerut apoi să îi instalăm Ilustrator pe laptop pentru a continua ce începuse la curs. Însă, pe cont propriu îi era greu să avanseze.

Așa ca am apelat la Tea, o veterană a Casei Bune și un Designer genial. Tea i-a devenit mentor Melisei, ajutând-o să aprofundeze și dându-i încredere.

Tea si Melisa fac echipa de mai bine de jumătate de an.  În întâlnirile lor online, Tea, cu răbdare și căldură, da mai departe din cunoștințele ei viitorului Designer, Melisa.

Bursa micilor creatori – Ioan Bârlădeanu

Numele nu este întâmplător. Trei prieteni s-au gândit să aducă un omagiu prietenului lor genial oferind o bursă unui copil talentat. Unui copil căruia să îi placă să meștereasca și să viseze. Așa cum îi plăcea prietenului lor, Ioan.

Ne-am gândit atunci: apăi de ce sa ne oprim la un singur copil? Si cum facem să îi ajutăm să își descopere talentele, nebănuite de ei și nesusținute de nimeni? Si cum îi încurajăm să lupte pentru pasiunea lor?

Așa am început. Nu cu un copil ci cu opt. Nu cu un atelier ci cu zece. Iar bursa a devenit un concurs: trece în runda următoare cine se tine de treabă.

Copii

Au intrat în concurs în luna Martie 2021

Luni (Martie - August)

Weekendurile la Casa Bună au fost dedicate atelierelor practice

Ateliere practice

Fotografie, gătit, olărit, tâmplărie, graffitti, desen tehnic, machiaj prostetic si editare video au ajutat copiii să își găsească pasiunea

Traineri

Au însoțit copiii in această călătorie și le-au devenit mentori și susținători în pasiunile proaspăt descoperite

Copii

S-au ținut de teme și de ateliere ajungând astfel în finală. Doi dintre ei și-au descoperit pasiunea pentru arta digitală și unul pentru gătit urmând să aprofundeze prin cursuri specializate.

single-line

Mesaje cu inimioare

Primite de la copii legate de atelierele viitoare.

“Doamna când mai facem bursa  și poate participa și prietena mea?”

Susține vocația

Mulți copii se întreabă despre viitor. Iar noi vrem să le oferim oportunități tuturor celor care vor să exploreze. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău.

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Ghid de bune practici

Elaborat în cadrul proiectului civic Watch PR – Watchdog – Advocacy – Transparență – Corectitudine – Harta Politicii Românești, având scopul de a împărtăși bunele practici în domeniul civic și

Citește mai mult ›