Webinar Watch PR cu Cornel Zainea – Fenomenul și impactul defrișărilor ilegale

Vă invităm în această pe 28 septembrie, de la 19.30, la webinarul cu tema “Fenomenul și impactul defrișărilor ilegale”, susținut de Cornel Zainea.
 
Tăierile ilegale de păduri ne afectează pe toți. România mai are doar 29% din suprafața țării împădurită, în timp ce media europeană e de 43%.
Ce putem face pentru a schimba acest trend? Vom discuta despre soluții civice în webinarul ținut de Cornel Zainea.
 
Pornind de la un studiu de caz dintr-o arie naturală protejată în care s-au tăiat 6 hectare de pădure, vom vorbi despre aplicația Inspectorul Pădurii, despre rolul pe care îl poate avea un parlamentar în combaterea tăierilor ilegale și despre cât de important e să fim bine informați și să ne știm drepturile.
 
Când descoperim o tăiere de arbori suspectă, cel mai important lucru e să acționăm, deși de multe ori avem impresia că eforturile noastre nu duc nicăieri. Orice demers cât de mic poate avea urmări mai importante decât ne imaginăm. Mișcăm lucrurile într-o direcție, devenim mai informați și căpătăm încredere în noi.
 
Cornel Zainea a fost deputat și membru al Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic. A fost co-inițiator al legii prin care se cerea înființarea unui DNA al pădurilor. A inițiat mai multe legi de protejare a mediului, de combatere a poluării, fiind inițiator al DNA-ul Pădurilor, Legea Mirosurilor, ori inițiative de protejare a speciilor pe cale de dispariție. Cunoscut pentru lupta lui cu incineratoarele de deșeuri, a fost Comisia de Anchetă pentru situația deșeurilor din România, s-a judecat în instanță cu poluatorii și a monitorizat nivelul poluării în zona București-Ilfov.
 
Pădurile sunt plămânul planetei și ele trebuie protejate.  Fii și tu parte din soluție!
 
👉 Completează chestionarul și devino membru al comunității noastre civice!
👉 În vederea participării la webinar vă rugăm să completați chestionarul de aici:
👉 Numărul de participanți este limitat la 100. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top