Educație

Doamna, când mai venim în tabără la Casa Bună?

Contribuim la educația copiilor.

Taberele de la Casa Bună

Cum ar fi dacă copiii ar locui la Casa Bună? Dacă ar avea patul lor, ar dormi în liniște, ar mânca sănătos, s-ar juca, ar face sport și ar avea suport la lecții. Iar seara, la culcare, s-ar bagă în pat și ar adormi ascultând povești.

Cu acest gând am pornit la drum împreună cu prietenii noștri de la JYSK România. Am început în Aprilie 2021. Până la finalul anului 2023, 179 copii au trecut pragul Casei Bune. Mulți ne-au întrebat apoi: “Doamna, noi când mai venim în tabără?”

El este S.

S. are 9 ani si locuiește împreună cu bunica și verișorul lui într-un apartament micuț de pe Aleea Livezilor, din Ferentari. Desi locuiește într-un mediu prea puțin prietenos, S. o are aproape pe bunica lui care este implicată în creșterea și educația lui. Ne-am împrietenit cu el când avea doar 6 ani și venea la grădiniță. Incă de pe atunci ne-a fost drag, cu toate poznele care au urmat.

S. si taberele

2022 a fost anul lui. A început în forță cu o tabără la Casa Bună de care s-a desprins cu greu pentru că acolo a învățat să meargă pe bicicletă, s-a jucat cu munți de lego și a dormit în patul lui (ala de sus, preferatul). La plecarea din prima tabără nu știa el că avea să revină în același an si cel care a urmat. L-am revăzut în 2023 când ne-a strâns în brațe și ne-a întrebat “Doamna, ți-a fost dor de mine?” 

Taberele de la Casa Bună

Ne-am dorit încă de la bun început să construim în Casa Bună și în jurul ei un spațiu sigur în care copiii să se bucure de copilărie fără grija zilei de mâine. 

In fiecare an ne mutăm câteva săptămâni în Casa Bună, alături de copii și voluntari și scriem împreună povești frumoase despre copilărie.

1

96

Zile

Am petrecut alături de copii și voluntari în tabăra în Casa Bună din Jilava.

21

Tabere

Au avut loc la Casa Bună din Aprilie 2021 până la finalul anului 2023

179

Copii (6 - 14 ani)

Au trecut pragul Casei Bune. Au învățat, au mâncat sănătos și s-au jucat.

1,253

Bluze, pantaloni, lenjerie, șosete

Au compus kit-urile de îmbrăcăminte care au îmbrăcat copiii pe durata taberelor.

3,224

Ore de lecții 1:1

La mate si la romană au avut loc în camerele Casei Bune sub bagheta magică a voluntarilor răbdători.

Miscellaneous 40

4,030

Porții de mâncare

Au fost gătite cu suflet de către bucătarii noștri inimoși.

Susține educația

Taberele de la Casa Bună continuă. Scopul nostru este să aducem in tabere cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Scroll to Top
Scroll to Top