Bursa Ioan Bârlădeanu – Atelier fotografie

Bursa Ioan Bârlădeanu este un proiect de mare suflet. Ideea a fost simplă, venită de la prietenii lui Ioan. O bursă care le dă copiilor șansa să își descopere vocația într-o arie tehnico-creativă, acolo unde prietenul lor excela. Noi am transformat-o într-un concurs. Prima etapă constă în participarea tuturor celor 8 copii la ateliere de design în Adobe Illustrator și fotografie. Primele ateliere au avut deja loc și vrem să vă povestim cum au decurs.

Cele două grupe de voinici au continuat săptămânile trecute cu cel de-al doilea atelier, cel de fotografie.

În era Tik-Tok și Instagram, în care copiii sunt în general familiarizați cu camerele foto ale telefoanelor mobile, probabil și ei s-au întrebat ce anume pot învăța la un atelier de fotografie, culmea, cu telefonul mobil. Prietenul nostru Bogdan Dincă a fost cel care nu numai că a acceptat provocarea noastră, dar a și venit cu ideea ca cei mici să folosească propriul echipament acolo unde el există.

Lumină, fundal, distanță, unghi…

…sunt câteva din lucrurile care au fost discutate la întâlniri. Cuvântul zilei a fost “a experimenta”.

Copiii s-au jucat cu lumina, au văzut cum un fundal aglomerat distrage atenția de la subiect, au testat diverse distanțe și nu le-a fost teamă să încerce un unghi mai dramatic, cățărându-se în copaci.

Au avut ocazia de a îmbrăca haina mai multor roluri, atunci când au ales să pozeze, să surprindă diverse acțiuni sau să facă un portret. S-au întrecut în selfie-uri și în a surprinde cât mai bine culorile sau a pune în evidență subiectul.

Ce mai fotografiem?

Bogdan și-a dorit să rămână alături de copii, prin intermediul unui grup de WhatsApp. Acolo stabilesc împreună provocarea zilei, iar cine dorește să participe își poate distribui fotografia. E un proces de învățare continuu, iar sfaturile și recomandările lui Bogdan neprețuite. Copiii împărtășesc cu noi un pic din universul lor, iar noi un pic din al nostru. Fie că este mancarea de prânz, plantele de pe balcon, câinele vecinului sau un membru al familiei.

Copiii au un potențial infinit de a visa și a crea. Iar poza de mai jos este doar o dovadă mică a ceea ce pot realiza atunci când sunt încurajați.

Scroll to Top
Scroll to Top