Bursa Ioan Bârlădeanu – Atelier Illustrator

Bursa Ioan Bârlădeanu este un proiect de mare suflet. Ideea a fost simplă, venită de la prietenii lui Ioan. O bursă care le dă copiilor șansa să își descopere vocația într-o arie tehnico-creativă, acolo unde prietenul lor excela. Noi am transformat-o într-un concurs. Prima etapă constă în participarea tuturor celor 8 copii la ateliere de design în Adobe Illustrator și fotografie. Primele ateliere au avut deja loc și vrem să vă povestim cum au decurs.

***

Capitolul 1. Illustrator.

Atelierul de Illustrator a fost inspirat chiar de unul din copii. Melisa, o puștoaică pe care o cunoșteam deja ca fiind un spirit creativ, ne-a surprins într-o zi cu un mesaj: “Doamna, eu imi doresc o carieră în IT.” Știm că asta poate implica multe, dar am decis să o luăm pas cu pas. I-am făcut cunoștință cu designul digital. Ne-a impresionat cât de tare a prins-o, activitatea i s-a potrivit ca o mănușă.

Atunci când am plănuit Bursa Ioan Bârlădeanu am știut exact cu ce sa începem.

Copiii ne-au ascultat propunerea mai cu încântare („Illustrator? Adică ce fac eu, doamna? <3” zise Melisa), mai cu ezitare (“Să desenăm pe calculator? E prea simplu.” replică Cosmin), însă toți au fost punctuali și curioși în ziua atelierelor.

Ne-am împărțit în două grupe și ne-am pus pe treabă.

Pentru o scurtă introducere în lumea designului digital, Cristina a pregătit câteva exemple de artiști și creațiile lor și le-a explicat copiilor mai multe despre utilitatea instrumentului.

Am continuat prin a învăța câteva comenzi de bază și apoi am dat bice la a crea primele proiecte.

Mai timizi sau îndrăzneți, copiii au început să traseze linii, să contureze dreptunghiuri, să rotunjească colțuri, să coloreze forme. Desenele au prins ușor-ușor contur și s-au transformat în primele lor proiecte în Illustrator. Deși au urmat aceleași instrucțiuni, copiii și-au pus toți amprenta pe creațiile lor și așa au rezultat 8 desene unice.

Curiozitatea copiilor s-a transformat în pasiune

Primul atelier al bursei a scos deja de sub carapace mai mulți copii pasionați de calculatoare dar și foarte creativi. Când timpul nu a fost suficient s-a stat peste program iar pauză s-a luat doar la nevoi urgente. Asta se întâmplă când degetele ard să facă click-uri, când ideile se zbat să iasă din cap și să ajungă pe ecran.

Entuziasmul se menține la cote maxime, căci urmează atelierul de fotografie. Revenim cu vești din studio! ❤️

Scroll to Top
Scroll to Top