Jurnalul unui puști din Slatina.

Dacă ați citit Poveștile Irinei, ați auzit deja de Mădălin, fratele mai mic și pus pe șotii al povestitoarei. Ei bine, Mădălin s-a pus și el pe scris și ne prezintă jurnalul său, în care fiecare paragraf e plin de acțiune (și umor). Adevăratul titlu al jurnalului ar trebui să fie Animale, Accidente, Acadele – temele preferate ale lui Mădălin, care apar în fiecare capitol.

Ziua 1. Eu sunt Madalin.

Mă cheamă Mădălin și am un frate și o soră. Am 11 ani și sunt în clasa a 5-a. Am foarte mulți prieteni la școală și acasă. Cel mai bun prieten al meu este Robi. Când noi am intrat în orele online, m-am gândit să scriu o carte despre mine și viața mea.

Ziua 2. 4 pui si-o găleată cu apa rece

Într-o zi mi s-a întâmplat sa mă arunce sora mea într-o găleata cu apă rece pentru 4 pui de pasăre. Adică să fiu mai explicit: sora mea a vrut să vadă puii de pasăre care erau afară într-o țeavă când dintr-o dată m-a luat de mână și m-a aruncat în găleata cu apă rece.

Ziua 3. Lusia zisa si Gigel

Tata a venit acasă de la muncă și a venit cu o oaie la care eu i-am pus numele Lusia deoarece pe tata îl cheamă Luci. I-am pus și porecla Gigel deoarece când o chemam venea doar dacă o strigam Gigel. Când mi-am luat niște căței, Max și Moli, ei s-au dus în cotețul găinilor și s-au speriat de găini. I-am luat și i-am pus lângă Lusia. De unde, când i-a văzut Lusia s-a speriat de ei, crezând că sunt lupi și era să-și rupă piciorul și gâtul într-un gard. Dar și înainte avea piciorul drept rupt.

Ziua 5. Pomana moliei.

Când am avut 5 ani am găsit un fluture și am zis să îi fac baie și s-a înecat, dar s-a aflat că nu era un fluture, ci o molie. De atunci i-am făcut pomeni cu sora mea până la vârsta de 9 ani. M-am oprit deoarece nimeni nu venea să mănânce nimic din ce pregăteam. Pe scurt majoritatea erau dulciuri cumpărate. Nu venea nimeni deoarece nu chemam pe nimeni niciodată.