Jurnalul unui puști din Slatina.

Dacă ați citit Poveștile Irinei, ați auzit deja de Mădălin, fratele mai mic și pus pe șotii al povestitoarei. Ei bine, Mădălin s-a pus și el pe scris și ne prezintă jurnalul său, în care fiecare paragraf e plin de acțiune (și umor). Adevăratul titlu al jurnalului ar trebui să fie Animale, Accidente, Acadele – temele preferate ale lui Mădălin, care apar în fiecare capitol.

***

Ziua 1. Eu sunt Madalin.

Mă cheamă Mădălin și am un frate și o soră. Am 11 ani și sunt în clasa a 5-a. Am foarte mulți prieteni la școală și acasă. Cel mai bun prieten al meu este Robi. Când noi am intrat în orele online, m-am gândit să scriu o carte despre mine și viața mea.

Ziua 2. 4 pui si-o găleată cu apa rece

Într-o zi mi s-a întâmplat sa mă arunce sora mea într-o găleata cu apă rece pentru 4 pui de pasăre. Adică să fiu mai explicit: sora mea a vrut să vadă puii de pasăre care erau afară într-o țeavă când dintr-o dată m-a luat de mână și m-a aruncat în găleata cu apă rece. 

Ziua 3. Lusia zisa si Gigel

Tata a venit acasă de la muncă și a venit cu o oaie la care eu i-am pus numele Lusia deoarece pe tata îl cheamă Luci. I-am pus și porecla Gigel deoarece când o chemam venea doar dacă o strigam Gigel. Când mi-am luat niște căței, Max și Moli, ei s-au dus în cotețul găinilor și s-au speriat de găini. I-am luat și i-am pus lângă Lusia. De unde, când i-a văzut Lusia s-a speriat de ei, crezând că sunt lupi și era să-și rupă piciorul și gâtul într-un gard. Dar și înainte avea piciorul drept rupt.

Ziua 5. Pomana moliei.

Când am avut 5 ani am găsit un fluture și am zis să îi fac baie și s-a înecat, dar s-a aflat că nu era un fluture, ci o molie. De atunci i-am făcut pomeni cu sora mea până la vârsta de 9 ani. M-am oprit deoarece nimeni nu venea să mănânce nimic din ce pregăteam. Pe scurt majoritatea erau dulciuri cumpărate. Nu venea nimeni deoarece nu chemam pe nimeni niciodată.

Scroll to Top
Scroll to Top