Sănătate și nutriție

Cu caravana oftalmologică ajungem și în vârf de munte

Contribuim la sănătatea copiilor.

Controale oftalmologice

La Casa Bună vrem ca toți copiii să meargă la scoală. Însă, mai important de atât, vrem ca toți copiii să aibă condițiile minime necesare pentru ca educația să se întâmple. O pereche de ochelari îi poate ajuta să învețe să citească și să prindă drag de povești.

Ea este D.

D. are 8 ani și este clasa a 2a. Are cei mai hotărâți pași din Univers. S-a împrietenit cu Irina, voluntara Casei Bune, și de un an de zile fac lecții împreună.

D. nu mai fusese la un control oftalmologic. Când am ajuns cu caravana în rural am pus-o pe lista. Așa am descoperit problemele de vedere cu care se confruntă.

Mioara + D.

Mioara și Monica fac parte din tribul inimos al medicilor oftalmologi de la Casa Bună. Au fost cu noi, pe teren, de la prima oră a dimineții până pe înserat.

Mioara a întâlnit-o pe D. în Lerești. Cu grijă și răbdare a ghidat-o alungându-i emoțiile consultației. Testând ochelari și schimbând dioptrii am descoperit problemele de vedere ale D. și nevoia copilului de a purta ochelari.

Controale oftalmologice la Casa Buna

De aproape 10 ani sprijinim copiii cu controale și tratamente oftalmologice. Cu ajutorul mai multor medici oftalmologi voluntari, am început prin a duce copiii din Ferentari și Jilava la controale și prin a oferi ochelari acolo unde era mare nevoie de ei.

Caravana de oftalmologie a apărut din nevoia de a oferi șansa de a avea ochi sănătoși copiilor din zonele rurale. Pentru ei, accesul la serviciile medicale este limitat, chiar și cele de bază sunt departe de satul în care locuiesc.

583

Copii din Ferentari și rural

Au beneficiat de controale și tratamente oftalmologice până în prezent.

185

Perechi de ochelari

Stau acum pe năsucurile copiilor și îi ajută la citit.

13

Caravane de oftalmologie

Au avut loc de la începutul programului, din Mai 2021 până în prezent.

11

Comunități

Beneficiază acum de suport oftalmologic (și continuăm să ne extindem).

10

Cadre medicale

Au primit copiii în cabinetele lor, au pregătit ochelarii și ne-au însoțit în caravane.

Dr Marinescu Mioara, Dr Roxana Cozubas, Dr Cristina Nițulescu sunt zanele bune ale copiilor.

3

Companii prietene

Lensa, Optica Vedere și Retro Colors, ne pregătesc ochelarii colorati aleși de copiii care au nevoie de ei.

Susține sănătatea

D. nu este singura în nevoie. Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău. 

Vești de la Casa Bună

Citește aici despre ultimele făcute la Casa Bună, direct de la sursă.

Povestea rechizitelor

Eram cu Mirela în mijlocul unei ore intense de împușcat adunări și scăderi pe Tux of Math. Eu pe balconul Casei Bune, ea în cămăruța mică și luminoasă din Nucșoara.Împușca

Citește mai mult ›
Scroll to Top
Scroll to Top