Franklin si copiii.

Timp de 8 săptămâni, Broscuța Franklin a purtat copiii de la Casa Buna prin lumea poveștilor, a emoțiilor si a prieteniei. La finalul călătoriei, copiii au fost încurajați să-și imagineze ce personaj-animăluț ar fi dacă l-ar putea însoți pe Franklin în aventurile lui. Redam mai jos personajele-animăluțe gândite de copiii din Ferentari si poveștile lor.

Capitolul 1. Copiii din Ferentari.

❤️ Desenele si poveștile sunt create cu dragoste de către partenerii noștri de la Punctart

Rebeca T.

Rebeca și-a imaginat un cățel zâmbăreț și cu stil. Cum ei îi place gimnastica, și personajul ei a devenit tare priceput la asta. Un 10 pe linie sigur ar lua la Olimpiadă, nu credeți?

Albert B.

Unii știu de mici încotro se îndreaptă atunci când vor fi mari, iar Alberto este un exemplu. Pasionat de fotbal, a început deja antrenamentele și îl are pe Ronaldo ca inspirație. Personajul, un câine campion, ager și iute asemenea un ciobănesc german, are deja cupa campionilor, așa cum îi dorim și lui.

Luciana E.

Lucianei îi place mult să se joace cu frații ei și să stea în cap. Cum animalul ei preferat e cățelul, la fel și-ar dori să apară în lumea lui Franklin, doar că să fie mare, probabil ca să poate să facă tumbe și giumbușlucuri.

David B.

Intră în scenăăăă…leul lui David! Nu-l puteam desena altfel decât cu o minge, având în vedere că David joacă mult fotbal cu fratele mai mare. La fel de mult, îi place și să se cațere în copaci, așa că sperăm doar ca leul să-l însoțească mult timp de-acum încolo în jocurile lui curajoase!

Ana – Maria E.

Deși îi plac cățeii, și-a imaginat că e pisică. Ea e Simo, discretă și finuță, fix cum e și Ana Maria. O pisicuță aparte care sigur reușește să se înțeleagă cu toți cățeii.

Nicusor E.

Lui Nicușor îi plac culorile steagului național, așa că leopardul pe care și l-a imaginat le poartă cu mândrie. La fel și zâmbetul, care e mai degrabă al lui Nicușor.

Andreea C.

Dacă ne gândim că jocul ei preferat e ‚rațele și vânătorii’, nu e de mirare că personajul imaginat de Andreea este un cățel. E sora cea mare, grijulie și cu un zâmbet plin de încredere. La indicațiile ei, am desenat un câine mare care să o însoțească în aventurile ei.

Antonio C.

Super-A, de la Super-Antonio, pentru că ar vrea să fie un super-erou pentru surioarele lui. El și-a imaginat un cățel, iar noi i-am pus și un medalion galben, culoarea lui preferată. Sperăm să-i pună și un nume pe măsură!

Raisa C.

Raisei îi place să se joace cu păpușile și ar vrea să fie chiar ea o prințesă. Așa că și-a imaginat un cățel roz. Cu siguranță, împreună, vor fi prințesele din curtea plină de copii.

Nicu M.

O vulpe isteață pentru un copil isteț și vorbăreț! Am desenat vulpea care îl va însoți pe Franklin în lumea lui, la indicațiile lui Nicu, care și-a dorit-o portocalie, cu ochi căprui – cam cum sunt vulpile în realitate, fiindcă în atitudinea ei stă tot farmecul.

Antonia B.

Antonia vrea să se facă profesoară și s-a gândit la un cățel. Ne place să ne imaginăm că, într-o lume paralelă, personajul Antoniei chiar ar preda într-o clasă plini de copii la fel de interesa(n)ți ca ea. Copii de care să aibă grijă și pe care să îi ghideze, cu răbdare și entuziasm.

Denis J.

Leul lui Denis! Cum și l-a imaginat, așa l-am desenat! Lui Denis îi place mult să scrie și să citească, așa că imaginația lui a devenit și mai activă atunci când l-am rugat să-și imagineze un animăluț din Lumea lui Franklin. Ce, n-ați mai văzut un leu și o țestoasă împrietenindu-se?

Roberta N.

Pentru că Roberta visează să fie doctor, și personajul ei este unul. Și încă unul foarte bun, care ajută pe toată lumea! Și-n plus, tu nu te-ai înveseli instant dacă te-ar întreba de sănătate un cățel roz cu ochi albaștri, așa cum și l-a imaginat Roberta?

Valentin A.

Un pui de gorilă apare în Lumea lui Franklin. Un personaj aparte, așa cum e și Valentin. Și cum e mare fan Messi și îi place să joace fotbal, noi deja ni-i imaginăm împreună la o pasă și un gol!

Ei sunt o parte dintre copiii care ne învață zilnic sa fim mai buni. Si sa visam. Continuam sa va spunem povestile lor. Urmatoarea oprire o facem in Leresti si in Nucsoara.

Proiectul „Lumea lui Franklin – ateliere de lectură și creație”  își propune dezvoltarea și stimularea creativității și imaginației prin ateliere de lectură interactive, adresate copiilor din ciclul primar, din medii defavorizate și grupuri vulnerabile. Prima oprire a fost la Casa Bună, unde s-au realizat 16 ateliere timp de 2 luni.

„Lumea lui Franklin – ateliere de lectură și creație”  este realizat de Asociația Punctart, în parteneriat cu Editura Katartis și finanțat în cadrul programului În Stare de Bine.